Friday, September 07, 2007

2007-09-03 Capilano en Vancouver Island





In de voormiddag staat een bezoek aan de Capilano suspension bridge op het plan. In de namiddag zullen we onze wagen ophalen aan Vancouver Airport en vandaar naar de ferry haven rijden in Tsawassen.
Capilano suspension bridge met Seabus en gewone bus bereikt omstreeks 10:00. Een geleid bezoek over het ontstaan van deze toeristische attractie. Dan zelf de brug oversteken. aan de overkant een geleid bezoek over het regenwoud. Dan zelf een trip in de hangbruggen die aan de hoge cederbomen hangen (20-30m hoog). Dit is zeer de moeite waard.
's Middags een snack in Capilano en dan met het openbaar vervoer naar de stad. In het hotel koffers ophalen en de bus nemen naar Vancouver Airport. De wagen ophalen en dan zuidwaarts naar Tsawassen ferry port. Overzet met de ferry in 2 uur naar Nanaimo. Vanaf dan begint het te regenen. We volgen nu Highway 4 via Port Alberni tot in Tofino. Het is ongeveer 200 km maar de trip zal 4 uur duren vanwege de kronkelende wegen, de regen en de wegenwerken. Het regent de ganse tijd. In het donker aangekomen aan het Tin Wis hotel in Tofino. Naar de kamer en gaan slapen in een kingsize bed.

No comments: