Saturday, September 08, 2007

2007-09-06 Meares island en Bear watching






Aangezien de trip van dinsdag met Tsimka zo meegevallen is, hebben we in de voormiddag een trip van 4 uur naar Meares Island geboekt en in de namiddag een trip met haar vader Joe Martin (een engelse naam maar een echte First Nations).
De uitstap naar Meares Island begint aan de haven om 9:00. Er is nog een koppel uit Wales geboekt voor deze trip. Tsimka is opnieuw onze gids, haar schoonbroer Doug rekent af met ons, hij loopt mank want hij is 2 dagen ervoor op Long Beach gewond geraakt bij het surfen. We vertrekken terwijl er nog ee lichte mist over de haven hangt. De trip verloopt vlot over de havengeul via een paar kleine eilandjes naar Meares eiland. De mist is tegen dan reeds opgetrokken en we zien de bergen op Meares eiland. Daar aangekomen doen we onder begeleiding van Tsimka een uitstap door het regenwoud. Er is hier nogmaals een volledig houten pad, maar wel ruwer afgewerkt. Onderweg zien we een arendsnest en sporen van het werk van vroegere generaties van indianen. Omstreeks 13:00 zijn we terug. We eten samen iets met het Welshe koppel in het restaurant vlakbij.
OM 14:30 begnt onze Bear-watching trip met Joe Martin. Meneer Martin staat ons reeds op te wachten aan de kaai, maar zegt dat zijn broer Carl de gids zal zijn. We begroeten Carl en vertrekken in een kleine speedboot. We krijgen warme rode vesten aan die tegelijk dienen als reddingsvest. Eerst tuffen we de haven uit, maar dan gaat het volle snelheid via verschillende fjorden naar de achterkant van Meares eiland. De wind blast in ons gezicht en de boot stuitert over het water. Nu kunnen we de warme vesten goed gebruiken. De fjorden zijn prachtig.
Carl stuurt ons naar een baai waar reeds een ander bear-watching boot ligt. Aan de over zien we een beer die druk bezig is met rotsen om te keren, daaronder zoekt hij kleine krabbetjes.
Aangezien ons bootje een heel platte bodem heeft kunnen we stilletjes heel dichtbij de beer drijven.

Hierna stuurt Carl het bootje nog langs een eilandje met haven zeehonden die liggen te rusten. Op de terugweg zien we nog een zeearend staan aan de oevers. De arend heeft juist een meeuw gevangen en is die aan het opeten.
Na tween en half uur zijn we terug in de haven van Tofino. Tegen de avond zijn we moe terug op onze hotelkamer.

No comments: