Thursday, September 13, 2007

2007-09-10 Shadow lake






Het hotel in Banff waar we verbleven heet Brewster's Mountain Lodge en is eigendom van de oude cowboyfamilie Brewster. Naast dit hotel in Banff hebben ze nog een aantal andere bezittingen in Banff park, zoals een ranch, golfterrein en een Lodge: Brewster's shadow Lake Lodge. Dit is waar we vandaag naar toe moeten trekken. Een Lodge is een verblijfplats zoals we berghutten kennen in de Alpen. Je kunt er enkel te voet naar toe en je moet je gerief zelf meedragen. Eerst moesten we 19 km noordwaarts rijden langs Highway 1 tot aan de Red Earth Creek parking. Daar hebben we onze bergschoenen aangetrokken en onze rugzak genomen. De wagen moesten we hier achterlaten. Hij stond tussen de bomen naast een stal met paarden. Dit zijn de paarden die de Brewster familie gebruikt om 2 maal per week de Lodge te bevoorraden. Achter de paring lag er een voetpad dat ons 14 km ver in de bergen zou leiden tot we aan de Lodge kwamen. We trokken door naaldwouden, staken kleine bergrivieren over en genoten van het prachtige zicht overal rondom ons.
De tocht duurde 4 uur want het klimt ngal. Omstreeks 15:00 zagen we eindelijk de berghutten tussen de bomen liggen. Eenmaal daar aangekomen werden we begroet door het 4-koppige team dat voor de opvang zorgde. Er was een Franstalige Canadese, Noƫlle die voor de administratie zorgde. Een Nieuwzeelands echtpaar dat kookte en het onderhoud deed en een Koreaanse die het kuiswerk deed. Bij de aankomst mochten we onmiddellijk aanschuiven op het terras voor de afternoon tea., die bestond uit limonade, tee of koffie en koekjes of cakes. Na 14 km klimmen deed dit geweldig veel deugd. We hebben ons verfrist, een douche genomen en zijn daarna nog gewandeld tot aan het meer dat nog 20 minuten verder lag. Het zicht was er opnieuw prachtig. Omstreeks 18:30 was er avondeten. Ondertussen waren de andere gasten toegekomen, een groep Duitse toeristen die daar reeds de dag voordien aangekomen was en vandaag de wandeling van 25 km door de bergen had gemaakt. Er was ook nog een ander koppel toegekomen een Australische met haar Japanse vriend. Samen met deze mensen zaten we aan grote tafels voor het avondmaal: soep, zalm, aardappel in de schil en veel groentes. Als dessert was er een lekkere taart ter ere van onze 25jaar huwelijk en voor een duitse dame die jarig was.
Dan zijn we gaan slapen. Onze blokhut heeft plaats voor 4 , mar wij waren alleen. Er zijn geen WC's in de blokhut. Er staat een zaklamp om het pad te volgen dat naar het aparte wc-hutje leidt. Je moet 5 trappen omhoog omdat alles in een grote plastiek ton moet opgevangen worden. Later worden deze tonnen per helikopter uit het park vervoerd. In de wc-hut stinkt het, maar er is geen andere keus.
Voor het slapengaan zagen we een prachtige sterrenhemel. Daarna hebben we lekker geslapen.

No comments: