Thursday, September 06, 2007

2007-09-05 Pacific Rim gematigd regenwoud






Vandaag zullen we enkele wandelingen maken in het Pacific Rim National Park.
Vanuit Tin Wis hotel zijn we met de wagen naar Scooner Cove pad gereden (10km). Het is nog fris met enige bewolking. Bij Scooner Cove, zoals bij al de wandelpaden in het park, is een parking waar we aan de automaat een dagticket kopen met onze creditcard, ongeveer 7 CAD. De kaart moet je dan zichtbaar onder de voorruit van je wagen leggen. We hebben 1 adult kaart gekocht, maar waarschijnlijk moet je er 2 kopen. Dit was echter niet duidelijk. Aan de parking ligt dan het Scooner Cove pad dat door het regenwoud naar Long Beach leidt. Het pad is volledig aangelegd uit planken van rood cederhout en maar goed ook want dit is een echte wildernis, met veel omgevallen bomen, hoogteverschillen en waterhindernissen. De rode ceder is een van de grootste boomsoorten in deze regio en uitstekend timmerhout. Ik denk dat de Canadezen liever een pad timmeren dan een pad van steenslag te moeten aanleggen.
Na 1km klimmen en dalen komen we uit op Long Beach. Aan de bosran ligt het vol met aangespoelde boomstronken. Voor ons liggen een paar eilandjes. Long Beach is een mooi zandstrand dat zich kilometrs lang zuidwaarts uitstrekt. Het staat bekend als een goed surfstrand en in de verte zien we inderdaad reeds surfers. We doen onze wandelschoenen uit en stappen over het strand. We wandelen ongeveer anderhalf uur blootsvoets, genietend van de zon die nu volop straalt. Er staat nog een frisse zeebries. Na anderhalf uur zijn we aangekomen bij Combers Beach waar een aantal rotsformaties uit het strand opsteken. Een mijl zee inwaarts liggen nog een paar rotsformaties waarop zeeleeuwen liggen te rusten. In het bos ligt een pad naar het Spruce Fringe trail.
We doen onze wandelschoenen aan en keren nu terug naar Scooner Cover. onderweg komen we steeds meer gezinnen met kinderen en wandelaars tegen. Er zijn ook meer surfers in de zee, ondanks het feit dat het nog eb is. Na nog eens anderhalf uur wandelen zijn we terug aan Scooners Cove pad, dat e terug volgen tot de parking.
Het is ondertussen 13:00 en we rijden nu richting Tofino om een snack te eten bij Sobo's (Fish chowder en Thai roast chicken).
Na Sobo's terug met de wagen naar Tin Wis om een douche te nemen.
Omstreeks 3 uur rijden we dan terug naar het Pacific Rim Park. We stoppen eerst aan Radar Hill om te genieten van het uitzicht over de bossen van dit schiereiland.
Daarna rijden we tot op de Parking van de rainforest trail. Dit pad bestaat uit 2 delen en is nogmaals volledig uit ceder aangelegd door het regenwoud.

No comments: